Andrine Semb

Andrine er fra Horten og begynte å danse da hun var 6 år. Hun begynte å undervise da hun var 13 år, og siden det har dans vært en høy prioritering. Andrine har erfaring i mange ulike sjangre som ballett, hip hop, latinsk og afro. I 2012 var hun danser for julebordshowet Disco Divas and a Disco Duck i Fredrikstad. I tillegg var hun danser i Beatles-hyllesten It was fifty years ago today, med artister som Atle Pettersen, Trond Granlund og Eirikur Hauksson som turnerte rundt om i Norge. På videregående gikk hun danselinjen ved Thor Heyerdahl. Etter det fullførte hun en bachelorgrad i dans med pedagogikk – fordypning i jazzdans ved Høyskolen Kristiania, Institutt Norges Dansehøyskole. De siste årene har Andrine arbeidet med koreografer som Subjazz, Walk Dance Company og Julia Ehrstrand. I tillegg vært på workshop med blant annet Yanis Marshall, TU dance og Jens Trinidad. I tillegg til å undervise på Studio Nille, underviser Andrine i blant annet Jazz og Afro på Verzatile Dancestudio i Horten.

Derfor elsker jeg dans

Jeg elsker dans fordi det gir meg muligheten til å alltid utfordre meg selv, oppnå mestringsfølelse og uttrykke meg på en annen måte enn verbalt. I tillegg synes jeg det er givende å se hvordan dansen gleder andre mennesker, enten det er publikum eller elever. Jeg synes det er gøy å se hvordan elevene utvikler seg gjennom semesteret, og når de endelig får stå på scenen og vise familie og venner hva de har jobbet med.

Derfor skal vi danse

I mange kulturer er dans og musikk en del av hverdagen, og jeg påstår at det finnes dans i alle mennesker. Dans gir glede, samhold og samspill. Dans gir oss muligheten til å legge bort stress og lager rom for å frigjøre kreativitet og følelser. Uansett om man er rik eller fattig, har fysiske eller psykiske utfordringer så kan man få danseglede. I tillegg er dans veldig sammensatt, en er fysisk aktiv, samarbeider med andre, hører musikk og ikke minst det estetiske aspektet.

En danseopplevelse som har satt spor Studieturen til Uganda satte spor i meg. Den enorme gleden for dansen uavhengig av utgangspunkt og bakgrunn.

Blir inspirert av Musikk og ulike dansestiler/kulturer.

Koreograf/koreografi verdt å merke seg

Det finnes så mye bra dans der ute i verden, kunne skrevet en hel bok. For å nevne noe/noen: alt av Dana Foglia og Grand Finale av Hofesh Schechter.

Mitt beste dansetips Bruk dans som en mulighet til å slippe unna den «kjedelige» hverdagen. Prøving og feiling hører med 🙂

Øvrig utdannelse

Bachelorgrad i Dans med pedagogikk – fordypning jazzdans ved Høyskolen Kristiania, Institutt Norges Dansehøyskole

Hjem
Timeplan/påmelding
Nettbutikk
Handlekurv