Rachel er utdannet ved Skolen for Samtidsdans i Oslo (2012), og har en Bachelor i moderne dans fra Trinity Laban i London (2015). Høsten 2013 dro hun på utveksling til København ved Danish National School of Performing Arts. Rachel jobber freelance som dansekunstner, er treningsinstruktør, underviser ved Studio3 i kongsberg og var prosjektleder for TILT Kongsberg 2017 via Panta Rei Danseteater.
Rachel har sin bakgrunn fra Ballettskolen i sandefjord, danselinjen ved Thor Heyerdahl VGS og har selv vært med i kompaniet til Studio Nille i 2009/2010. Rachel har vært tilknyttet som workshopholder og koreograf for Kompaniet til Studio Nille 2018/2019, og jobber nå sin første sesong som pedagog ved Studio Nille.
Derfor elsker jeg dans
Dans har vært en del av hele mitt liv. Dans gir meg glede, motivasjon, styrke, trøst og omsorg, både for meg selv og for andre mennesker. 
 
Derfor underviser jeg på Studio Nille
Studio Nille er en arbeidsplass å være stolt av! Det er en danseskole med sjel som ønsker å fremme dansen, dansekunsten, dansefaget og utviklingen av kulturlivet i Larvik og Vestfold generelt. Det er simpelthen et fantastisk sted å være både for pedagoger og elever! 
 
En danseopplevelse som har satt spor
I 2017 og 2018 reiste jeg rundt på eldresenter og danset soloforestillingen «Minnenes Dans» sammen med to musikere. Jeg fikk oppleve å danse utøvende, og jeg fikk oppleve å se at dans og musikk kunne gjøre en så stor forskjell for andre mennesker. Hver forestilling ble vi overøst av ros og følelser og ble takket for en god opplevelse i en ellers repetitiv hverdag.
I tilegg ser jeg «Nøtteknekkeren» på operaen desember hvert år, noe som er magi for meg!
Blir inspirert av
Min største motivator er musikk. Der henter jeg mye inspirasjon! Etter det blir jeg veldig inspirert av mennesker og følelser. Samt kollegaer og elever selvfølgelig!
Koreograf/Koreografi verdt å merke seg
Dansehistorisk bør man vite hvem Isadora Duncan, Rudolf Laban, Merce Cunningham og Martha Graham var, men i nåtid blir jeg stadig fascinert av verk av Jo Strømgren, Carte Blanche og Pina Bausch.
Mine beste dansetips
Utfordre deg selv og ha det gøy!