Cédric Gervais Studio Nille

Cedric Gervais

januar 8, 2016 av Elin Rusti - Ingen kommentarer

Cédric Gervais

Cédric Gervais er født og oppvokst i og med hip hop-kulturen i Frankrike. Cédric ble tatt opp i dansecrewet Section – C, og i Frankrike har han danset i musikalkomedien «Kirikou et Karaba la Sorciere», et stykke av Michel Ocelot, koreografert av Wayne McGregor. Han var også med å danset i «Prince et Princess»(2012) av Michel Ocelot.

Cédric danset i det franske dansekompaniet Boots, som vant prisen SACD-Beaumarchais og deretter dro han til London for å utforske dansestilen sin. Her møtte han Anthea Hamilton (visuell kunst) og opptrådte ved Tate Modern og Bloomberg Space.

Nå bor Cédric i Oslo, og underviser hip hop på Circle og hos oss – tre timer hip hop i uken og for vårt nye prosjekt «Dans til glede» for enslige invandrer ungdom.  Undervisningen foregår på engelsk.

Studio Nille hiphop
Derfor elsker jeg dans
Jeg elsker stemningene og følelsene som dans gir meg. Det er vanskelig å beskrive med ord, men dans er en av de beste måtene å kommunisere følelser på.

Derfor underviser jeg på Studio Nille
Jeg føler at Studio Nille vil det aller beste for sine elever, og at de er åpne for fornyelse og fremgang. Det er spesielt viktig for meg at det er rom for å utfordre hverandre, både balnt elevene og lærerteamet.

Derfor skal vi danse

Dans er min form for meditasjon, og en god kanal for å nå inn til følelser.

En danseopplevelse som har satt spor
JD 2017 Nordic! Det er en dansekonkurranse der alle som elsker hip hop i Skandinavia møtes én gang i året. Vinneren går videre til finalen som foregår i Frankrike.En opplevelse alle bør få med seg!

Blir inspirert av
Hip hop-kulturen i perioden 1970-1990.

Koregrafi verdt å se
Marvin Gofin, Frankrike: presisjon
Philips Almeida, Frankrike: Følelser
Royal Family, New Zealand: presisjon
Jungel – YouTube:
– https://www.youtube.com/watch?v=71s5LrT051Y&list=RDMM71s5LrT051Y
– 
https://www.youtube.com/watch?v=nFmmo2Paz_g
– 
https://www.youtube.com/watch?v=kCtggXzl-0w

Mitt beste dansetips

Når du skal øve inn en koreografi eller finne din egen stil, gjør bevegelsene sakte. Ikke forhast deg, men prøv å forstå hvordan bevegelsesmønsteret ditt er, og finn ut av hvor og hva som gjør at du sliter.
Be om hjelp, eller bruk tid på det som er vanskelig – det kan bli din styrke!