Påmelding for vårsemesteret er nå stengt (unntatt Styrke&strekk, BabyDans, Yoga flyt og Flying yoga).

Ta kontakt med cathrine@studionille.no hvis du er interessert i et av våre kurs.

Oversikt over dagens kurs

NYHET: Tik Tok dansemix - 10 uker

TikTok dansemix er et kurs som henter inspirasjon fra den populære videodelings-appen TikTok. Man trenger ikke være noen aktiv bruker på TikTok, -eller ha appen selv- for å bli med på dette kurset. Det er ingen krav til forkunnskaper, her skal det bare være danseglede og moro. Timene har ikke så mye fokus på teknikker, men elevene lærer små kule koreografier inspirert av TikTok, til musikk som er populær her og nå. Kurset passer best for aldersgruppen 9-14 år.

NYHET: Stor&liten 2,5- 4 år - 10 ukers lørdagskurs

I dette kurset danser barnet sammen med mamma/pappa/ annen voksen de er trygge på. Gjennom musikk og bevegelse får barnet en større forståelse for kropp og rom, den voksne får en mosjons-økt og begge får kvalitetstid sammen, hvor fokuset bare er hverandre.  Det må være en voksen per barn, da mye av undervisnignen legges opp til at man er to og to sammen i øvelsene. 

 

Barnedans

Barna lærer om kroppsbevissthet i forhold til seg selv, rommet og til hverandre. Lek som metode er stikkordet for disse partiene.
Målet er å stimulere barnas kreativitet og fantasi, og ikke minst ivareta deres danseglede! Timene innebærer også at de lærer å forholde seg til de andre barna i gruppen. Noen ganger danser de alene, to og to eller i gruppe. Barnedans deles inn etter alder 4-5 år, 5-6 år og 6-7 år.
Timene blir lagt opp ut i fra deres aldersnivå og modenhet.

Nyhet: 10 ukers kurs i banredans 4-6 år på lørdager.

NYHET: BabyDans med styrketrening - 8 uker

Dette er et kurs som både er en hyggelig stund med kvalitetstid for mor/far og baby, med musikk og bevegelse som stimulerer babyens sanser samtidig som det styrker båndet og samhandlingen mellom dere. I tillegg vil det være styrkeøvelser for mor/far. Det er mulig for gruppen å ha en sosial samling i kafeen i 1.etasje etter klassen.

Klassisk ballett

Ønsker man å bli virkelig god innen dans er det viktig å trene klassisk ballett. Ballett legger det beste grunnlaget for alle danseformer, og det legges vekt på teknikktrening som fremmer smidighet, styrke, spenst balanse og holdning.

Danseteknikken blir systematisk bygd opp, fra å lære holdning, posisjoner og trinn, til å sette sammen dette til mer avanserte øvelser og kombinasjoner.
På Studio Nille er vi opptatt av at dansetreningen tar utgangspunkt i hver enkelt elevs fysiske forutsetninger. Du må jobbe riktig ut fra din egen kropp for å unngå skader. Derfor er det viktig med riktig sko og ettersittende klær.

Denne nydelige danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme. Vi har klasser fra 6 år.

Vi har ballett for barn, unge, voksne og eget gutteparti

Jazz

I jazz-dans bruker man hovedsakelig pop-musikk, og sjangeren kunne derfor like gjerne hete «pop»! Men på den tiden jazzen ble utviklet, var det jazz-musikken som var pop, og derav navnet «jazz». Jazz-dans følger trendene i tiden. I timene er det fokus på uttrykk, følelser, rytme, isolasjon og energi – i kombinasjonen med teknikk. Teknikken utgjør ca. halve jazzklassen, og øvelsene er hentet fra både morderne og klassisk ballett. Dette er nødvendig for å utvikle en danseteknisk progresjon, styrke muskulaturen og øke bevegeligheten.
Koordinasjon og kondisjon utfordres i gode dansekombinasjoner. Vi tilbyr jazz fra 7 år og opp til og med voksen-grupper.

Contemporary

Contemporary er en spennende sjanger som blander elementer fra Jazzdans og moderne dans. Klassene fokuserer på uttrykk, flyt og musikalitet. Vi jobber både med eksplosive og lyriske bevegelseskombinasjoner. Contemporary passer for deg som har grunnteknikk i jazz klassisk eller moderne, og som ønsker å jobbe videre med spennende og kreative øvelser og koreografier.

Hip Hop
Hip hop’en har etablert seg som en egen urban stil. Musikken som brukes til denne danseformen er rap, house, RnB, ol. Du bruker løse, ledige klær og joggesko når du trener. På hip hop-kurset  lærer du generelle trinn og stilene som er etablert innen sjangeren. Vi har Hiphop fra 6 år (hovedsakelig gutter) og fra 8 år (for alle).

Dansemix 
Dansemix kan være inspirert av afro, hip hop, house, jazz, latin og andre spenstige dansestiler. Dansetimen har både enkle og mer avanserte dansekombinasjoner, og her får du utfordret koordinasjonen og holdt pulsen oppe.
Dansemix inneholder også nøye utvalgte styrke- og strekkøvelser, slik at du får trent styrke, balanse og bevegelighet i tillegg til dans. Kurset er for voksne

Zumba 
Zumba er inspirert av de latinske musikksjangrene cumbia, salsa, samba, merengue, reggaeton m.m. Kombinert med morsomme og enkle dansetrinn har alle det gøy på en zumba-time, uansett form og alder. Du bruker hele kroppen, og føler nesten at du er med på fest i Latin-Amerika! Du utfordrer koordinasjonen og får god kondisjonstrening! Join the party! Kurset er for voksne.

Zumba Gold 
Perfekt for alle aktive eldre som liker dans og gode rytmer.
Dette er en skånsom og modifisert zumba-time, som har fokus på koordinasjon, bevegelse og balanse.
Zumba er bra for kropp, sjel og humør! Join the party!

Dans og Bevegelse
Alle kan holde seg i form ved hjelp av dans. Ikke bare er det morsomt, det er også svært helsefremmende. Dans kan bedre din hukommelse og forhindre demens og det er noe alle kan kose seg med. Dersom du ser noen som danser, ser du sikkert at de har et stort smil om munnen. På dette kurset får du energien tilbake, du får lette dansetrinn, øvelser for å oppøve god holdning og balanse. Vi bruker nydelig og glad musikk og du oppøver smidighet og styrker ditt skjelett. Dans er sunt for kropp og sjel uansett alder, – sosialt er det også! Kurset er for godt voksne.

Girlystyle
Girlystyle er en blanding av mange ulike stiler, og det varierer fra koreograf til koreograf. Noen har mer hip hop-inspirert og andre har jazz-inspirert. Det som kjennetegner Girlystyle er det feminine uttrykket via bevegelsene. De kan være både myke og kraftige, men også sensuelle og røffe. Med denne stilen ønsker man å fremme femininitet og «girl-power», og vi ønsker at jenter skal føle en form for empowerment. Som et tilskudd til det visuelle uttrykket danses det også med høye hæler.

NYHET: Styrke og bevegelse
Dette kurset passer for alle uansett alder, form og eventuelle skader man måtte ha. Pedagog Anita Vilenica er utdannet personlig trener og  har 15 års erfaring fra treningsbransjen, i tillegg til dansen. På denne timen bruker hun sin kompetanse som personlig trener og tilrettelegger styrkende øvelser tilpasset deg. Fokuset er å oppnå en sterkere og mer funksjonell kropp som gjør hverdagen enklere. Mot slutten av timen vil hun ta dere gjennom enkle øvelser med inspirasjon fra yoga for økt bevegelighet.

Kort om Yoga
Yoga handler om å stilne tankene for å komme til en opplevelse av indre ro. I yoga får vi anledning til å stoppe opp og legge merke til hva vi er opptatt av. Vi blir mer bevisste på hvordan vi lever og hvilke verdier som er viktige for oss. Fordelene med yoga er mange, som for eksempel økt fleksibilitet i kroppens muskler og vev. Det er også en motvekt til en travel hverdag, og hjelper deg til å beholde roen når du er stresset. Pusten er sentral, et verktøy som påvirker din helse både fysisk og mentalt. Stillingene, pusten og konsentrasjonsøvelsene gir deg rom for hvile og tilstedeværelse i deg selv. Livsglede for alle

Vi har disse stilene innen yoga hos oss: 

Flying Yoga
Styrk kroppen og opplev de gode effektene av flying yoga. Særlig bra for stive hofter og vond rygg. Øvelsene vi gjør styrker kroppen på en annerledes, skånsom, effektiv og morsom måte. Ved hjelp av slyngen vil du komme dypere inn i restorative yogastillinger for å hjelpe kroppen din til å helbrede seg selv. Du vil møte kjente yogastillinger og kjenne at du bruker musklene på en annen måte. Hvis du elsker yoga, burde du prøve dette. Hver time avsluttes med god avspenning.

Yin Yoga
Yin yoga er en yogaform der målet er å hjelpe kroppen til dyp hvile og oppnå mental stillhet. En klasse med rolige øvelser som blir utført liggende eller sittende. Det skapes rom for ro og refleksjon. Med balanse i kroppen, er det lettere å få balanse i livet. Du observerer det som skjer her og nå. Når du finner stillhet, vil også tankespinn roe seg ned. Alle kan gjøre yin yoga, det kreves ingen forkunnskaper i yoga eller koordinasjon. Hver time avsluttes med en stille stund på yogamatten. NB: Vi har ikke Yin Yoga våren 2023.

Yoga Flyt
En fysisk yogaklasse med fokus på dynamiske flytsekvenser i rolig tempo, for økt fleksibilitet og styrke i muskler og ledd. Det jobbes med holdning, pust og balanseøvelser for økt kroppsbevissthet, fokus og ro. Yoga flyt er middels krevende og inneholder både stående, sittende og liggende stillinger. Du får alternative øvelser hvis du trenger det. Hver time avsluttes med god avspenning.

 

Kom til ro yoga
Kom til ro yoga er en rolig yogaform, etter yin yogatradisjon, som kan tilføre sårt trengt energi. Om du har kronisk stivhet og smerter i kroppen, føler deg trøtt, har humørsvingninger, og grubler mye, er dette noe for deg. Det trengs ingen forkunnskaper, og vi gjør enkle, myke, organiske øvelser, som gjør oss bevisste på oss selv. Vi gjør også øvelser som holdes over tid, noe som gir deg en mulighet til å roe ned sinnet, og bare være her og nå. Det du finner er energi i hvile, mental og fysisk tilstedeværelse, og ro.

Talentutviklingsprosjekter

Kompaniet 

Hovedmålet med Studio Nilles eget dansekompani er talentutvikling. Kompaniet er for de elever som vil noe mer med dansen og som liker utfordringer – igjen og igjen.
Du må vise vilje til å stå på og jobbe selvstendig. Målet er at hver og én danser får mest mulig ut av utvikling innen dans, og det krever selvdisiplin. Trener 1 gang i uka, ingen teknikktrening, kun innstudering av koreografier innen jazz, moderne og klassisk. Jobber mot en forestilling på vårparten, i tillegg til at de deltar på Studio Nilles elevforestillinger. Kompaniet har også oppdrag fra næringslivet.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Danseren må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Aspirantkompaniet
Aspirantkompaniet har en fast koreograf hele året. De får teknikktrening, men mest innstudering av koreografier, én gang i uken. Aspirantene kan få oppdrag, og er muligens med i Kompaniets forestilling. De må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Danseren må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Juniorkompaniet
Dette er for elever fra 8-11 år, som vi ser har et talent i ung alder. Elevene får tilbud fra oss om å delta på kurset. De må være motiverte for læring, og må trene tre ganger i uken. Vi vurderer elevene ut i fra arbeidsinnsats, fremgang og fremmøte.  Elevene vil få beskjed om plass og endringer etter audition for de andre kompaniene, og plassen gjelder for ett år av gangen. Elevene må trene jazz og klassisk i tillegg til Juniorkompaniet.

GUTS
Guttegruppa vår som trener klassisk, yoga, jazz og breakedance/hip hop. Elevene blir plukket ut og jobber helgebasert

 

Her er litt info om nivåinndelingen som starter etter 13 år partiene. Det blir ny tid og nye grupper fra høsten.

Alle skal få riktig undervisning og målet vårt er å utvikle elevene på best mulig måte. Ungdomspartiene har større fokus på å utvikle teknikken hos elevene, derfor deler vi klassene i forskjellige nivåer fra 13 år. Dette er også for at det skal gjøres plass til ungdom som er begynnere. Selv om du har danset flere år kan det godt hende du kommer i klasse med både begynner og litt øvet elever. Pedagogen vil ta hensyn til dette i klassen og gi utfordring til begge nivåer. Det er aldersforskjell i gruppene fordi nivået og danseferdighetene kan være den samme om du er 13 år eller 16 år. Elever som har et større talent, kan flyttes opp til høyere nivå, dersom pedagogen mener dette er hensiktsmessig. Husk at vi utvikler oss forskjellig, og dermed kan det skje at for eksempel venner som har danset sammen ender opp i forskjellige klasser. Pedagogene som underviser vil plassere elevene i grupper på det nivået de mener er aller best for den enkeltes elevs utvikling. Vi mener at mestring gir danseglede. Vi håper dere stoler på at pedagogene kan faget sitt, og gjør så godt de kan for å gjøre det som er best for den enkelte.

Begynnere/litt øvet: noen elever er begynnere, andre har mer danse erfaring.

Litt øvet: Har utviklet danseteknikken og forståelsen av dansefaget.

Litt øvet/øvet: Har danset mange år, og kan grunnleggende teknikk. Her går du minimum 2 år før du kan avansere, men det er selvfølgelig også avhengig av kunnskap og mestring. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Aspirantkompaniet.

Øvet: Har god, grunnleggende danseteknikk og har danset flere klasser per uke over flere år. Her danser du minimum i 2 år før du avanserer. Fra dette nivået kan du prøve deg på audition til Kompaniet, om du har danset klassisk.

Videregående/avansert: Høyeste vanskelighetsgrad.

Husk: Du kan ikke være borte mer enn fem ganger for å få godkjent oppmøte når det gjelder å gå opp et nivå.

Oversikt over kompaniene

 

Kompaniet 
Hovedmålet med Studio Nilles eget dansekompani er talentutvikling. Kompaniet er for de elever som vil noe mer med dansen og som liker utfordringer – igjen og igjen.

Du må vise vilje til å stå på og jobbe selvstendig. Målet er at hver og én danser får mest mulig ut av utvikling innen dans, og det krever selvdisiplin. Trener 1 gang i uka, ingen teknikktrening, kun innstudering av koreografier innen jazz, moderne og klassisk. Jobber mot en forestilling på vårparten, i tillegg til at de deltar på Studio Nilles elevforestillinger. Kompaniet har også oppdrag fra næringslivet.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Danseren må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Aspirantkompaniet
Aspirantkompaniet har en fast koreograf hele året. De får teknikktrening, men mest innstudering av koreografier, én gang i uken. Aspirantene kan få oppdrag, og er muligens med i Kompaniets forestilling. De må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet.

Juniorkompaniet
Dette er for elever fra 8-11 år, som vi ser har et talent i ung alder. Elevene får tilbud fra oss om å delta på kurset. De må være motiverte for læring, og må trene tre ganger i uken. Vi vurderer elevene ut i fra arbeidsinnsats, fremgang og fremmøte.  Elevene vil få beskjed om plass og endringer etter audition for de andre kompaniene, og plassen gjelder for ett år av gangen. Elevene må trene jazz og klassisk i tillegg til Juniorkompaniet.

GUTS

Guttegruppa vår som trener klassisk, yoga, jazz og breakedance/hip hop. Anders Thoresen og Anita Vilenica er koreografer. Elevene blir plukket ut.

Priser og betingelser

 

Avgiften for kurs kan ikke refunderes, og husk at ved purring påløper purregebyr og renter.

Elever som ikke får plass på ønsket kurs blir satt på venteliste og får en bekreftelse på dette. Blir det ledig plass, ringer vi deg. Alle får bekreftelse på mail om kursstart og pris. Man kan prøve en gang før faktura blir sendt.

Det er 15 undervisningstimer pr. semester (høst og vår).

Priser:

40 min. klasse: 1500,-

45/60 min. klasse: 2010,-
Søsken- og foreldrerabatt 10%

75 min. klasse: 2195,-
Søskenrabatt 10%

90 min. klasse: 2300,-
Søsken- og foreldrerabatt 10%

10-ukers kurs: 1200,-

 

Hvis du ikke lenger vil være elev ved et kurs må du gi beskjed innen november/mai i e-post til: cathrine@studionille.no

Betaling
Faktura kommer på e-post. Et purregebyr på kr. 50,- kommer i tillegg dersom beløpet ikke er innbetalt til rett tid. Vi må dessverre utestenge eleven fra undervisningen dersom ikke betalingen overholdes. Gi oss beskjed hvis du ønsker beløpet delt i to terminer innenfor semesteret, eller du har behov for andre betalingsordninger. Melder du deg av kurset etter faktura er laget, må du betale 250,- i avbestillingsgebyr. Etter at du har betalt fakturaen, kan ikke beløpet refunderes.

Rabatter
Hvis du deltar på to kurs i uken, får du 50% på det tredje (søskenrabatt utgår).
Søsken- og foreldrerabatt er 10%.

Studio Nille dagtid: Går du på to klasser får du 20%  går du tre kurs får du 50% på det 3 kurset.

Rettelser
Stiftelsen Studio Nille forbeholder seg retten til endringer av timeplanen.

Ferier
Skolenes ferier følges med unntak av planleggingsdager.

Ta-igjen-klasser
Hvis du er forhindret i å delta på en time, kan den tas igjen på et annet parti etter avtale med oss.

Vikarer
Dersom en dansepedagog er syk blir det satt inn vikar hvis mulig.

Foreldregruppe
Kan du bidra med litt dugnadshjelp? Vi trenger hjelp til kostymesøm, kulisser, markedsføring, skaffe rekvisitter, følging av barn, baking, opp og ned rigging osv. Dette gjelder primært ved forestillingstider; juleforestilling og kompaniforestilling.

Riktige klær og sko
Skal du trene klassisk må du bruke myke sko og ettersittende klær (ballettdrakt). Dette er viktig fordi pedagogen må se om du jobber riktig slik at du unngår skader. I tåspissklassen er softblocks å anbefale.
I jazz kan du ha noe løsere klær, men det kan være en fordel å bruke sko i dansen og over gulvet.
I moderne kan du danse barbeint. For ikke å fokusere på kropp, vil vi at du trener med topper som dekker magen.