Maj Engelstad Studio Nille

Maj Engelstad

desember 27, 2017 av Jannicke Lie Larsen - Ingen kommentarer

Maj Mørk Engelstad er utdannet ballettpedagog fra Royal Academy of Dance (RAD) i London. Hun har undervist klassisk ballett i åtte år ved Ballettskolen Sandefjord.

Maj underviser i klassisk ballett og tåspiss.

Derfor elsker jeg dans
Dans får meg til å være tilstede her og nå – i øyeblikket.
Dans gir meg muligheten til å oppleve øyeblikk der trinn fyller hele kroppen og formidles videre ut i det uendelige.
Det gir meg øyeblikk hvor jeg kan oppleve fasinasjon over alle de mulighetene det er for en kropp å bevege seg på, at vi alle har vår unike dansestil og at det er mennesket i nettopp den unike kroppen som skaper det.
Det beveger meg. Dans beveger meg!

Derfor underviser jeg på Studio Nille
Studio Nille har elever som er motiverte og veldig ivrige. Det smitter!
I tillegg har jeg kollegaer som er dyktige, engasjerte og inkluderende. Det skaper et miljø jeg vil være en del av.

Derfor skal vi danse
Jeg tror dans treffer hver enkelt av oss på ulike måter: Gleden ved å være fysisk, å utvikle og utforske hvordan kroppen kan bevege seg, mental utfordring, samspillet mellom dans og musikk – eller hva med det å danse sammen med noen?
Kanskje det er en kombinasjon av alle disse faktorene som gjør at vi bare danse?

En danseopplevelse som har satt spor
På 90-tallet sendte NRK Mats Ek sin versjon av Carmen, med Anna Laguna i hovedrollen. Da ble jeg oppslukt og fasinert. Både av det koreografiske og av tilstedeværelsen og utførelsen til Anna Laguna. Det var en serie av øyeblikk som beveget meg.

Blir inspirert av
I undervisningen blir jeg inspirert av elevene og kollegaene mine. Jeg blir inspirert og motivert av alle de fine personlighetene jeg møter, og av øyeblikk der jeg ser mestring og glede. Øyeblikk der elever utfører trinn som de fyller selv.  

Koreograf/koreografi verdt å merke seg
Det er mye som skjer innenfor dans i dag, med mange dyktige koreografer som det er lett tilgjengelig å se.
Jeg opplever at det er personlig hva du liker av dans. Se masse dans! Da får du bredde, og lettere kan vurdere hva du liker.

Mitt beste dansetips
Hmmm, vi er alle forskjellige og har ulike behov avhengig av tid og alder. Der for er det umulig å gi et generelt supertips.
Noe som går igjen er frustrasjon over å ikke få det til. Så gi deg selv tid. Som regel må trinn repeteres flere ganger, og det må modnes i hodet og i kroppen over tid. Ikke gi opp, og vær god mot deg selv. Du får det til!