Elin  Viveca Hellesøe Rusti har vært daglig leder ved studio nille i 20 år.  Nå  underviser hun i dans og bevegelse for godt voksne hos oss. 

Elin vokste opp på sin mors ballettskole i Oslo, der hun også har undervist. Elin var elev på ballettlinjen ved Fagerborg videregående skole, og hun har senere jobbet som profesjonell danser i seks år ved ulike teatre i Oslo og koreograf for flere skolerevyer  for Fagerborg. Elin har også deltatt i NM i aerobic hvor hun fikk bronse. I 1994 flyttet Elin til Larvik, og har vært tilknyttet Studio Nille siden 1996, både som pedagog, prosjektleder for teatergruppe og produsent for Kompaniene. I tillegg har hun vært skuespiller i Stavern Sommerteater, og koreograf og regiassistent i forbindelse med ulike amatøroppsetninger i Oslo og Vestfold. Elin har også vært kvalitetsleder, assisterende senterleder, veileder og instruktør ved SATS Larvik og ved SPENST Larvik. i 2000-2003 hadde hun sin egen  bryllupsplanlegger bedrift Arrangørene Kreativt byrå.

Elin Hellesøe Rusti i Studio Nille

Derfor elsker jeg dans
Jeg må danse, jeg må bare danse!

Hele livet har dansen vært med meg. Jeg er vokst opp på min mors ballettskole, Unni Hellesøe ballettskole, og visste at jeg ville bli danser fra jeg var 10 år. Jobbet hardt mot målet, og var så heldig å kunne leve av det i seks år på scener i Oslo

Derfor underviser jeg på Studio Nille
Studio Nille er en fantastisk psted å være. Vi har flotte elever og kollegaer. Alle gir av seg selv, og ser elevene på en nydelig måte. De er hardt arbeidene og står på i vinden.

Derfor skal vi danse
Dans er medisin for kropp og sjel. Hjerneforskning viser at dans er gunstig for utvikling av kreativitet og hukommelse.
Dansen gir oss evne til å forstå oss selv og andre. Rent fysiologisk er dansen med på å koble venstre og høyre hjernehalvdel og øker kreativ tenkning. Dansen gjør at vi håndterer stress på en bedre måte, gjør oss mer motstandsdyktige. Så hvorfor danser vi ikke mer?

En danseopplevelse som har satt spor
En opplevelse som jeg husker veldig godt, er fra min mor sin ballettskole. Vi var fem 14-åringer som laget en egen koreografert dans om mobbing og fikk vist den i NRKs program «Halv 7». Vi reiste også rundt på ungdomsskoler og danset. Mobbing var noe vi brant for, og det gjør jeg ennå.  Dans kan fortelle historier uten ord, og det er én av de fantastiske mulighetene dans gir.

Blir inspirert av
Jeg har gleden av å jobbe med barn, unge og voksne. Jeg blir inspirert når elevene roper «Hei Elin» der de kommer svette ut av dansetimen med et stort smil rundt munnen, når jeg ser de fine koreografiene fra gode kollegaer, og når det koker rundt meg.

Koreograf/koreografi verdt å merke seg
En av de aller første forestillingene jeg fikk se var Birthday med Nederlands Dans Theater celebrates Jiri Kylian. Siden den gang har jeg vært  helfrelst i det kompaniet og koreografene Jiri Kylian og Crystal Pite. De har flotte koreografier, både morsomme og fantastiske, som viser teknikk og rare bevegelser.

Et annet flott kompani er Alvin Ailey Company.

Mitt beste danse- og treningstips
Dans og yoga et to treningsformer som får deg i flow, og som kan gjøre at du glemmer hverdagen en time. Beveg deg og føl deg fri!

Hjem
Timeplan/påmelding
Nettbutikk
Handlekurv