Oversikt over dagens kurs

Stor&liten 2,5- 4 år - 10 ukers lørdagskurs

I dette kurset danser barnet sammen med mamma/pappa/ annen voksen de er trygge på. Gjennom musikk og bevegelse får barnet en større forståelse for kropp og rom, den voksne får en mosjons-økt og begge får kvalitetstid sammen, hvor fokuset bare er hverandre.  Det må være en voksen per barn, da mye av undervisnignen legges opp til at man er to og to sammen i øvelsene. 

 

Barnedans

Barna lærer om kroppsbevissthet i forhold til seg selv, rommet og til hverandre. Lek som metode er stikkordet for disse partiene.
Målet er å stimulere barnas kreativitet og fantasi, og ikke minst ivareta deres danseglede! Timene innebærer også at de lærer å forholde seg til de andre barna i gruppen. Noen ganger danser de alene, to og to eller i gruppe. Barnedans deles inn etter alder 4-5 år, 5-6 år og 6-7 år.
Timene blir lagt opp ut i fra deres aldersnivå og modenhet.

Vi har også 10 ukers kurs i barnedans 4-6 år på lørdager.

BabyDans med styrketrening - 8 uker

Dette er et kurs som både er en hyggelig stund med kvalitetstid for mor/far og baby, med musikk og bevegelse som stimulerer babyens sanser samtidig som det styrker båndet og samhandlingen mellom dere. I tillegg vil det være styrkeøvelser for mor/far. Det er mulig for gruppen å ha en sosial samling i kafeen i 1.etasje etter klassen.

Klassisk ballett

Ønsker man å bli virkelig god innen dans er det viktig å trene klassisk ballett. Ballett legger det beste grunnlaget for alle danseformer, og det legges vekt på teknikktrening som fremmer smidighet, styrke, spenst balanse og holdning.

Danseteknikken blir systematisk bygd opp, fra å lære holdning, posisjoner og trinn, til å sette sammen dette til mer avanserte øvelser og kombinasjoner.
På Studio Nille er vi opptatt av at dansetreningen tar utgangspunkt i hver enkelt elevs fysiske forutsetninger. Du må jobbe riktig ut fra din egen kropp for å unngå skader. Derfor er det viktig med riktig sko og ettersittende klær.

Denne nydelige danseformen krever både disiplin og repetisjon, og kombineres med fri bevegelse, improvisasjon, mimikk og rytme. Vi har klasser fra 6 år.

 

Jazz

I jazz-dans bruker man hovedsakelig pop-musikk, og sjangeren kunne derfor like gjerne hete «pop»! Men på den tiden jazzen ble utviklet, var det jazz-musikken som var pop, og derav navnet «jazz». Jazz-dans følger trendene i tiden. I timene er det fokus på uttrykk, følelser, rytme, isolasjon og energi – i kombinasjonen med teknikk. Teknikken utgjør ca. halve jazzklassen, og øvelsene er hentet fra både morderne og klassisk ballett. Dette er nødvendig for å utvikle en danseteknisk progresjon, styrke muskulaturen og øke bevegeligheten.
Koordinasjon og kondisjon utfordres i gode dansekombinasjoner. Vi tilbyr jazz fra 7 år og opp til og med voksen-grupper.

Contemporary

Contemporary er en spennende sjanger som blander elementer fra Jazzdans og moderne dans. Klassene fokuserer på uttrykk, flyt og musikalitet. Vi jobber både med eksplosive og lyriske bevegelseskombinasjoner. Contemporary passer for deg som har grunnteknikk i jazz klassisk eller moderne, og som ønsker å jobbe videre med spennende og kreative øvelser og koreografier.

Tåspiss

Denne klassen er for elever som allerede går på ballett 3 eller 4 og ønsker mer tåspisstrening. Tåspiss-klassen går to ganger i uken, og man må gå på begge dagene.

Ikke kjøp sko før du har snakket med pedagogen. Det er både fordi du kanskje ikke er klar for tåspiss enda, men må trene mer styrke i ankelen ol., og fordi det er så viktig at man kjøper riktig sko til sin fot.

Deepstretch

DeepStretch er en time hvor vi fokusere på individuell tilpasset stabilitets og mykhetsgjørende trening. Utenifra kan du kjenne igjen elementer fra yoga og pilates i timen, men fokuset på bevegelsene er bindevevet. Bindevevet er en viktig del av kroppen vår som holder oss friske og som bør med når vi arbeider med styrke og smidighet. Timen er for deg som vil bli (teknisk) sterkere og mykere, jobbe riktigere med dansen og samtidig få en dypere kontakt med kroppen din og hvordan den fungerer. 

Stepp

Stepping er en del av jazzdansen og i steppdans er du både musiker og danser samtidig. Det er en rytmisk og gøy time som handler mye om musikalitet og danseglede, med kjente trinn fra jazzdansen. Timen består av oppvarming, over gulvet og koreografi. 

Koreografilab

I denne timen jobber vi masse med koreografi. Vi har ekstra fokus på dynamikk, innlevelse og musikalitet- og leker oss med ulike type koreografier og ulike innganger til å arbeide med koreografi. Timen er for deg som elsker å bevege deg, utfordre deg selv og hvordan du uttrykker deg. Timen består av en rask oppvarming og så koreografi.

Hip Hop

Hip hop’en har etablert seg som en egen dansestil. Musikken som brukes til denne danseformen er rap, house, RnB, ol. Du bruker løse, ledige klær og joggesko når du trener. På hip hop-kurset  lærer du generelle trinn og stilene som er etablert innen sjangeren. Vi har Hiphop fra 6 år (hovedsakelig gutter) og fra 8 år (for alle).

 

Zumba

Zumba er inspirert av de latinske musikksjangrene cumbia, salsa, samba, merengue, reggaeton m.m. Kombinert med morsomme og enkle dansetrinn har alle det gøy på en zumba-time, uansett form og alder. Du bruker hele kroppen, og føler nesten at du er med på fest i Latin-Amerika! Du utfordrer koordinasjonen og får god kondisjonstrening! Join the party! Kurset er for voksne.

 

Zumba Gold

Perfekt for alle aktive eldre som liker dans og gode rytmer.
Dette er en skånsom og modifisert zumba-time, som har fokus på koordinasjon, bevegelse og balanse.
Zumba er bra for kropp, sjel og humør! Join the party!

Dans og Bevegelse

Alle kan holde seg i form ved hjelp av dans. Ikke bare er det morsomt, det er også svært helsefremmende. Dans kan bedre din hukommelse og forhindre demens og det er noe alle kan kose seg med. Dersom du ser noen som danser, ser du sikkert at de har et stort smil om munnen. På dette kurset får du energien tilbake, du får lette dansetrinn, øvelser for å oppøve god holdning og balanse. Vi bruker nydelig og glad musikk og du oppøver smidighet og styrker ditt skjelett. Dans er sunt for kropp og sjel uansett alder, – sosialt er det også! Kurset er for godt voksne.

Girlystyle

Girlystyle er en blanding av mange ulike stiler, og det varierer fra koreograf til koreograf. Noen har mer hip hop-inspirert og andre har jazz-inspirert. Det som kjennetegner Girlystyle er det feminine uttrykket via bevegelsene. De kan være både myke og kraftige, men også sensuelle og røffe. Med denne stilen ønsker man å fremme femininitet og «girl-power», og vi ønsker at jenter skal føle en form for empowerment. Som et tilskudd til det visuelle uttrykket danses det også med høye hæler.

Styrke, strekk og bevegelse

Dette kurset passer for alle uansett alder, form og eventuelle skader man måtte ha. Pedagog Anita Vilenica er utdannet personlig trener og  har 15 års erfaring fra treningsbransjen, i tillegg til dansen. På denne timen bruker hun sin kompetanse som personlig trener og tilrettelegger styrkende øvelser tilpasset deg. Fokuset er å oppnå en sterkere og mer funksjonell kropp som gjør hverdagen enklere. Mot slutten av timen vil hun ta dere gjennom enkle øvelser med inspirasjon fra yoga for økt bevegelighet.

NEW STYLE

New style er en stil basert på elementer hentet fra hip hop, afro beat og dancehall. Stilen er også inspirert av dancecrewet Royal Family fra New Zealand. Royal Family er en av de største dansegruppene i verden og har vunnet en rekke internasjonale dansekonkurranser. Stilen er ofte kraftfull og innebærer mye attitude. Stilen kan kjennes igjen i musikkvideoer, for eksempel Level up med Ciara. I tillegg kan stilen gjenkjennes i Rihannas opptreden på Super Bowl 2023.

Dans 1.-4. trinn

Studio Nille har inngått samarbeid med SFO ved Kvelde, Lardal og Berg skole. Kurset går over 10 uker.

Kvelde: Kurset foregår på Kvelde skole og er gratis for SFO-elever ved Kvelde skole, men det er åpent for alle. Elever som ikke går på SFO, melder seg på via Studio Nilles påmeldingssystem.

Lardal: Kurset foregår på Lardal skole og er åpent for alle fra 1.-4.trinn. Påmelding via Studio Nilles påmeldingssystem.

Berg: gratis tilbud kun for elever på Berg SFO. Påmelding via Berg SFO. Fokuset i disse dansetimene er danseglede og mestringsfølelse.

Dansestil og musikkvalg gjøres i stor grad basert på elevenes egne ønsker. Pedagogen tilpasser undervisningen til elevene, slik at både 1.-klassingene og 4.-klassingene vil få oppleve både utfordringer og mestringsfølelse. Vi jobber mot en liten oppvisning for foreldrene for de som har lyst.

Fusion Hip hop/ contemporary

Timen inneholder elementer og teknikk fra contemporary med en dæsj hip hop/house til tunge rytmiske beats fra musikksjangeren electronica. Man introduseres også for ulike akrobatiske elemeneter, som håndstående, ruller med mer.

Showjazz

Denne formen for jazzdans er den som brukes mest i de store musikalene på Broadway og London. Store smil, spark, jazzhands og paljetter -dette er en dansestil som er skapt for å underholde publikum.

Dansemix

Dansemix kan være inspirert av afro, hip hop, house, jazz, latin og andre spenstige dansestiler. Dansetimen har både enkle og mer avanserte dansekombinasjoner, og her får du utfordret koordinasjonen og holdt pulsen oppe.
Dansemix inneholder også nøye utvalgte styrke- og strekkøvelser, slik at du får trent styrke, balanse og bevegelighet i tillegg til dans. Kurset er for voksne

Yoga

Yoga

Yoga handler om å stilne tankene for å komme til en opplevelse av indre ro. I yoga får vi anledning til å stoppe opp og legge merke til hva vi er opptatt av. Vi blir mer bevisste på hvordan vi lever og hvilke verdier som er viktige for oss. Fordelene med yoga er mange, som for eksempel økt fleksibilitet i kroppens muskler og vev. Det er også en motvekt til en travel hverdag, og hjelper deg til å beholde roen når du er stresset. Pusten er sentral, et verktøy som påvirker din helse både fysisk og mentalt. Stillingene, pusten og konsentrasjonsøvelsene gir deg rom for hvile og tilstedeværelse i deg selv. Livsglede for alle.

Flying Yoga

Styrk kroppen og opplev de gode effektene av flying yoga. Særlig bra for stive hofter og vond rygg. Øvelsene vi gjør styrker kroppen på en annerledes, skånsom, effektiv og morsom måte. Ved hjelp av slyngen vil du komme dypere inn i restorative yogastillinger for å hjelpe kroppen din til å helbrede seg selv. Du vil møte kjente yogastillinger og kjenne at du bruker musklene på en annen måte. Hvis du elsker yoga, burde du prøve dette. Hver time avsluttes med god avspenning.

Yin Yoga

Yin yoga er en yogaform der målet er å hjelpe kroppen til dyp hvile og oppnå mental stillhet. En klasse med rolige øvelser som blir utført liggende eller sittende. Det skapes rom for ro og refleksjon. Med balanse i kroppen, er det lettere å få balanse i livet. Du observerer det som skjer her og nå. Når du finner stillhet, vil også tankespinn roe seg ned. Alle kan gjøre yin yoga, det kreves ingen forkunnskaper i yoga eller koordinasjon. Hver time avsluttes med en stille stund på yogamatten. NB: Vi har ikke Yin Yoga våren 2023.

Yoga Flyt

En fysisk yogaklasse med fokus på dynamiske flytsekvenser i rolig tempo, for økt fleksibilitet og styrke i muskler og ledd. Det jobbes med holdning, pust og balanseøvelser for økt kroppsbevissthet, fokus og ro. Yoga flyt er middels krevende og inneholder både stående, sittende og liggende stillinger. Du får alternative øvelser hvis du trenger det. Hver time avsluttes med god avspenning.

Myk Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga er gjern en fysisk krevende yogaretning, men i denne klassen mykes den opp og tilpasses til ditt nivå.

Kom til ro yoga

Kom til ro yoga er en rolig yogaform, etter yin yogatradisjon, som kan tilføre sårt trengt energi. Om du har kronisk stivhet og smerter i kroppen, føler deg trøtt, har humørsvingninger, og grubler mye, er dette noe for deg. Det trengs ingen forkunnskaper, og vi gjør enkle, myke, organiske øvelser, som gjør oss bevisste på oss selv. Vi gjør også øvelser som holdes over tid, noe som gir deg en mulighet til å roe ned sinnet, og bare være her og nå. Det du finner er energi i hvile, mental og fysisk tilstedeværelse, og ro.

Talenutviklingsprosjekter

Kompaniet

Kompaniet er for de elever som vil fordype seg mer i dansen og som liker utfordringer – igjen og igjen.

Du må vise vilje til å stå på og jobbe selvstendig. Målet er at hver og én danser får mest mulig ut av utvikling innen dans, og det krever selvdisiplin og egentrening.

Kompaniet trener 90 minutter 1 gang i uka, med fokus på innstudering av koreografier innen jazz og contemporary. I tillegg kan det forekomme helgesamlinger. Kompaniet jobber mot en forestilling på vårparten, i tillegg til at de deltar på Studio Nilles elevforestilling før jul. Kompaniet får også eksterne oppdrag, og får ofte jobbe med eksterne koreografer. De får også tilbud om individuell oppfølging.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Danserne i Kompaniet må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen.

Alder: 14-19 år.

Aspirantkompaniet

Aspirantkompaniet er også for de elever som er dedikerte, ønsker å fordype seg mer i dansen og som ønsker på sikt å komme inn i Kompaniet. De får noe teknikktrening, men fokus er innstudering av koreografi. De trener 90 minutter en gang i uka, med kan også få helgesamling. Aspirantene kan få oppdrag, og er ofte med i Kompaniets forestilling. 

Det holdes audition for å komme med på dette partiet.

Elevene vurderes også ut i fra arbeidsinnsats, fremgang og fremmøte. 

Elevene får tildelt plass i Aspirantkompaniet for ett år av gangen

Danserne i Aspirantkompaniet må trene klassisk og jazz, i tillegg til kompanitreningen. 

Alder: 12-16 år.

Juniorkompaniet

Dette er for dedikerte elever fra 9-12 år, som ønsker å gå mer i dybden av dansefaget, få litt større utfordringer og bli fulgt enda tettere opp. Juniorkompani trener 1 gang i uka, men må også trene en jazzklasse og en ballettklasse i uka. Elevene må være motiverte for læring, da juniorkompaniet stiller litt strengere krav til eleven enn øvrige aldersinndelte grupper gjør.

Det holdes audition for å komme med på dette partiet. Elevene vurderes også ut i fra arbeidsinnsats, fremgang og fremmøte. 

Elevene får tildelt plass i juniorkompaniet for ett år av gangen

Alder: 9-12 år.

GUTS

Studio Nille satser på gutter! Vi har et eget guttekompani som jobber med koreografi til forestilling. Elevene blir plukket ut og jobber ofte helgebasert. Dersom du ønsker å bli plukket ut til å være med i GUTS, så ta kontakt så vi kan gi veiledning videre.

Hjem
Timeplan/påmelding
Nettbutikk
Handlekurv

Bli først i køen!

Studio Nille har avsluttet årelange ventelister. Nå gjelder 'førstemann til mølla' ved høstpåmelding. Grip muligheten ved å abonnere på nyhetsbrevet vårt – få topprioritet for informasjon om påmeldingsstart, ledige plasser, nye kurs, spennende workshoper og kommende forestillinger.

Du har abonnert!