Kaja Lauten er pedagog og kunstnerisk leder, og har vært tilknyttet Studio Nille i 17 år. Først som elev og nå som pedagog.

Hun har tidligere vært koreograf, danser og produsent for diverse forestillinger og prosjekter i Vestfold og Oslo, og har bl.a. vært involvert i musikalen Kildeby, Larvik Teaterforening, Ungdommens Kulturmønstring, Sjøbodteateret, Statens Teaterhøyskole, Sjøbodkoret, Galeiscenen og Høgskolen i Vestfold.

Kaja har studert fagene musikk, kunst/ håndverk og drama ved lærerhøgskolen på Notodden og ved Høgskolen i Vestfold. Hun har også deltatt i kulturpilotstudiet i Larvik.

Kaja er kunstnerisk ansvarlig for elevforestillingen, underviser barn og jazz og er koreograf for kompaniene.

Derfor elsker jeg dans
Dans er like viktig for meg som mat, søvn og kjærlighet. Dansen gjør meg til et helt menneske, gir meg trøst og glede,og er en del av min identitet. Å lytte til musikk uten å danse er fysisk umulig for meg!

Kaja Lauten Studio Nille

Derfor underviser jeg på Studio Nille
Danseskolen har vært mitt andre hjem gjennom hele livet. Dette er et godt sted å være, der alle blir inkludert og satt pris på av mange mennesker. Studio Nille gjør en forskjell i Larvik, og det er jeg stolt av å være en del av.

Derfor skal vi danse
I dansen ligger et stort potensial i å oppnå større selvtillit og oppleve mestring. Gjennom dansen frigjør vi innestengte følelser, og det gir oss igjen evnen til å forstå oss selv og andre. Dansen gjør oss mer motstandsdyktige. Dansen er med på å koble venstre og høyre hjernehalvdel og øker kreativ tenkning.

En danseopplevelse som har satt spor
10 år gammel fikk jeg hovedrollen i «Piken med fyrstikkene». Jeg kom på forsiden av ØP, og fikk danse duett med danselærer Pernille Holmene, som startet danseskolen. Jeg følte at jeg eide stjernene! Jeg levde meg så inn i rollen at en liten jente i publikum begynte å gråte fordi huns synes så synd på meg. Mamma måtte fortelle henne at det bare var et eventyr og at jeg hadde det bra i virkeligheten.

At jeg kunne gjøre et så sterkt inntrykk på et annet menneske har gjort at formidling i dansen har vært ett av de viktigste budskapene jeg forsøker å videreføre til mine elever.

Blir inspirert av
Mine evnerike og kreative kolleger! Mine skjønne, levende og dyktige elever! God musikk gir næring. Oppleve og se god koreografi. Ellers kan den rareste ting i hverdagen gi inspirasjon! Mange ideer blir skapt i samtale med Elin, idet vi er på vei opp eller ned trappa på Studio Nille!

Koreograf/koreografi verdt å merke seg
Nederlands Danseteater er mitt favorittkompani. Jiří Kylián og Sidi Larbi Cherkaoui er mine favorittkoreografer.

Mitt beste dansetips
ALDRI slutte å danse!

 

Hjem
Timeplan/påmelding
Nettbutikk
Handlekurv