Ruth Cecilie har selv vært elev ved studio Nille i 14 år, deriblant 4 år i Kompaniet. Hun har jobbet som vikar ved skolen de siste årene, og hatt flere koreografier for kompaniene våre. Hun underviser nå fast både barn, ungdom og voksne. Ruth Cecilie har studert musikk, dans og drama ved Thor Heyerdahl VGS, og dans og musikk ved Sunnmøre Folkehøyskole. Hun har høyere utdanning innen pedagogikk og estetiske fag for barn. Ved siden av studiene har hun vært instruktør for NTNUi Dans i Trondheim, og både koreografert og danset ved flere av organisasjonens forestillinger. Ruth Cecilie blir omtalt som en «potet», som kan brukes til så mangt. Hun underviser nå i jazz, commersial hiphop, contemporary og klassisk ballett for voksne, i tillegg til at hun er koreograf for kompaniene. Hun er dansepedagog for Sang og Dans, et samarbeidsprosjekt mellom studio Nille og Larvik Kulturskole, og er også utleid som danseinstruktør til Stavern Folkehøyskole. Ruth Cecilie har også en 10% kontorstilling her hos oss.

Derfor elsker jeg dans

Dans gir mulighet til å uttrykke seg på måter hvor ord noen ganger kommer til kort. Gjennom dansen får jeg lov til å være hele meg – og bli kjent med sider av meg selv som jeg kanskje ikke visste at jeg hadde! Derfor underviser jeg på studio Nille Under oppveksten var studio Nille mitt andre hjem. Der følte jeg meg trygg, sett, utfordret på konstruktive måter, ivaretatt. Erfaringer jeg vet har vært med å forme meg som menneske, og gjort meg rustet for livets utfordringer. Etter å ha utforsket livet utenfor Larvik i noen år, har jeg nå kommet hjem igjen. Aldri har jeg erfart noen arbeidsplass som er så hjertevarm og inkluderende, hvor man hver dag blir møtt med en god klem! Her gir vi hverandre ros, og backer hverandre opp! Her får jeg bruke min kreativitet – noe som gir energi, mestringsfølelse og trivsel på jobb. Studio Nille har alltid vært en institusjon som inkluderer alle, hvor glede, mestring og fellesskap står i fokus. Jeg føler meg utrolig heldig som nå får lov til å videreføre disse viktige verdiene til nye barn og ungdom – i forsøk på å gi dem den samme opplevelsen av å bli verdsatt som jeg selv har fått gjennom studio Nille.

Derfor skal vi danse

Dans gjør deg glad! Dans gir utfordring og mestring. Det skjerper hjernen og gjør den bedre rustet for læring. Gjennom dans kan en utvikle sin sosiale kompetanse – den kan mulighet til å lære om nærhet og kontakt på en trygg og konstruktiv måte. I tillegg er det trening uten å tenke på at en trener!

Danseopplevelser som har satt spor

Topp 3: – Å få opptre med selvlagd koreografi foran 2000 skolebarn på en barneskole i Sør-Afrika, og bli hyllet som konger! – Å lede an en engelsk-klasse med 8 barn i en dal i Peru, sammen med min samboer, hvor vi lærte dem danseleken «How funky is your chicken?». – I hverdagen er mine lykkeligste øyeblikk når min samboer svinger meg rundt på kjøkkengulvet!

Blir inspirert av

Jeg blir inspirert når jeg får lov til å formidle noe viktig gjennom en koreografi. Tanken på at en dans kan bidra til å vekke noe i mennesker, gir meg energi til å skape!Musikk – en sang kan lage en hel film med koreografi i hodet mitt! Kollegaer – Mine kreative kollegaer gir meg massevis av inspirasjon.

Koreografer/koreografi verdt å merke seg

Jeg har alltid blitt og blir fortsatt til stadighet imponert over min dyktige kollega Gro Einarsen – et forbilde i å skape formidling gjennom dans! Mia Michaels har koreografert noen fantastiske koreografier til tv-showet «So you think you can dance» – «Addiction» med Kayla og Kupono er verdt å få med seg! Og The Royal Family Dance Crew må definitivt sjekkes ut – presisjon og energi uten like! Mitt beste dansetips Prøv å glem fokuset på hvordan du ser ut, og heller kjenn på hvordan du føler deg når du danser. Dans for deg, ikke for andre!

Hjem
Timeplan/påmelding
Nettbutikk
Handlekurv